Gestioneaza Responsabil Deseurile Electrice si Electrocasnice: Un Ghid Detaliat despre Reciclare si Valorificare

CAROSERII AUTO

Într-o lume tot mai dependentă de tehnologie și aparate electrocasnice, problema gestionării corecte a deșeurilor electrice și electrocasnice devine tot mai stringentă. Odată cu evoluția rapidă a tehnologiei, electrocasnicele devin rapid obsolete, determinând o creștere semnificativă a cantității de deșeuri electrice generate. În acest context, centrele specializate în colectarea și reciclarea acestor deșeuri devin esențiale pentru protejarea mediului și resurselor naturale. Un astfel de centru notabil în România este ATA MGI, și acest articol se va concentra pe importanța gestionării responsabile a deșeurilor electrice și electrocasnice, precum și pe serviciile oferite de ATA MGI.

Importanța Gestionării Responsabile a Deseurilor Electrice și Electrocasnice

Cu aparatele electrocasnice devenind tot mai sofisticate și integrate în viața de zi cu zi, este inevitabilă creșterea cantității de deșeuri electrice și electrocasnice generate. Aceste deșeuri, cunoscute și sub denumirea de DEEE-uri (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice), conțin adesea substanțe periculoase și metale prețioase, transformându-le într-o resursă valoroasă care poate fi reciclată și valorificată.

Reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice are un impact semnificativ în reducerea exploatației resurselor naturale. Multe dintre componentele acestor aparate conțin metale prețioase precum aur, argint, cupru și aluminiu, iar reciclarea acestora ajută la conservarea acestor resurse limitate. În plus, gestionarea corectă a deșeurilor contribuie la reducerea poluării mediului înconjurător și la prevenirea eliberării substanțelor toxice în sol și apă.

Serviciile Oferite de ATA MGI în Gestionarea Deseurilor Electrice și Electrocasnice

ATA MGI este un centru specializat cu o vastă experiență în colectarea, transportul, reciclarea și valorificarea materialelor feroase și neferoase, inclusiv a deșeurilor electrice și electrocasnice. Compania se implică activ în procesul de gestionare a DEEE-urilor, asigurând o abordare responsabilă și eficientă.

Printre serviciile oferite de ATA MGI se numără colectarea și reciclarea diverselor tipuri de DEEE-uri, cum ar fi frigidere, televizoare, mașini de spălat, și alte echipamente electronice uzate. Compania oferă prețuri competitive pentru materialele reciclabile, actualizate zilnic, precum și servicii de transport și încărcare, cu tarife negociabile în funcție de cantitate și distanță.

Lista detaliată a DEEE-urilor și prețurile oferite de ATA MGI:

 1. Fier amestec (E1): 0.95 RON/KG
 2. Fier brut minim o tonă (E3):* 1.05 RON/KG
 3. Caroserii auto curatate complet (doar fierul): 0.95 RON/KG
 4. Caroserii auto necuratate (cu scaune, bord, tapiterie etc.) cu 80 kg scazamant pentru impuritati: 0.85 RON/KG
 5. Cabluri electrice: 12 RON/KG (după analiză)
 6. DEEE-uri (frigidere, televizoare, mașini de spălat intregi): 0.95 RON/KG
 7. Baterii: 3 RON/KG
 8. Aluminiu: 3 RON/KG
 9. Jante aluminiu: 7 RON/KG
 10. Sarma aluminiu: 7 RON/KG
 11. Radiator aluminiu: 2 RON/KG
 12. Cupru: 25 RON/KG
 13. Alama/bronz: 14 RON/KG
 14. Inox: 3 RON/KG
 15. Plumb: 3 RON/KG

ATA MGI oferă, de asemenea, servicii extinse, inclusiv lucrări de demolare și dezafectare a halelor și clădirilor industriale. Aceste servicii reflectă angajamentul companiei în a oferi soluții complete pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Implicarea Producătorilor și Consumatorilor în Procesul de Reciclare

Un aspect important subliniat de ATA MGI este implicarea directă a producătorilor în procesul de reciclare. Compania încurajează producătorii să crească cantitatea de materiale reciclabile utilizate în producție și să contribuie la reîntoarcerea în producție a deșeurilor rezultate din activitatea sau consumul produselor lor.

Responsabilitatea colectării selective și a recuperării deșeurilor reciclabile nu aparține doar agenților economici, ci și autorităților și fiecărei persoane în parte. ATA MGI îndeamnă la colectarea și valorificarea cât mai multor deșeuri reciclabile pentru a contribui la protecția mediului.

Ce Deseuri Colectează ATA MGI:

ATA MGI primește diverse tipuri de deșeuri, inclusiv baterii uzate, electronice și electrocasnice uzate, piese, profile și resturi metalice rezultate din dezafectarea, demontarea sau confecționarea de produse din metal. Compania poate prelua și colecta caroserii auto, autoturisme vechi, piese de mașină, componente de tablă, cutii și ambalaje de metal, doze, folii sau ambalaje din aluminiu utilizate în industria alimentară, tuburi pentru spray, capace metalice și orice alte tipuri de produse care sunt realizate din metal.

Echipa Specializată și Autorizată

Echipa ATA MGI este alcătuită din persoane cu experiență în evaluarea și încadrarea corespunzătoare a deșeurilor feroase și neferoase. Compania oferă prețuri competitive pentru toate materialele metalice preluate sau aduse spre valorificare, ținând cont de cantitatea, tipul și valoarea deșeurilor preluate.

Centrul este autorizat de Ministerul Transporturilor și Registrul Auto Român pentru preluarea și casarea mașinilor vechi în cadrul programului RABLA 2022. ATA MGI dispune de toate serviciile necesare pentru a asigura beneficiarii în deplină siguranță de certificatul de casare.

Oferă Transport și Încărcare – Servicii Negociabile

ATA MGI oferă servicii de transport și încărcare pentru deșeurile colectate, iar prețul acestor servicii este negociabil în funcție de cantitate și distanță. Aceasta este o modalitate prin care compania facilitează procesul de reciclare pentru clienți, asigurându-se că operațiunile de colectare și transport sunt eficiente și convenabile.

Program de Lucru Flexibil

ATA MGI dispune de un program de lucru flexibil pentru a se adapta nevoilor clienților. Centrul este deschis de luni până vineri între 08:00 – 17:00 și sâmbăta între 09:00 – 12:00, oferind acces la serviciile lor în timp util și în funcție de disponibilitatea clienților.

Date de Contact ATA MGI:

 • Adresă: Calea Trotușului 98, Dărmănești, Bacău
 • Telefon: 0728973013
 • Email: atamgi2013@gmail.com

Concluzie:

În concluzie, gestionarea responsabilă a deșeurilor electrice și electrocasnice este esențială pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale. ATA MGI se evidențiază ca un centru specializat de încredere, oferind o gamă variată de servicii pentru colectarea, transportul, reciclarea și valorificarea materialelor metalice, inclusiv deșeurile electrice și electrocasnice. Prin angajamentul lor în promovarea reciclării și a colectării selective, ATA MGI contribuie la construirea unui viitor mai sustenabil și mai curat. Cu un program de lucru flexibil și servicii extinse, compania este gata să răspundă cerințelor clienților și să faciliteze procesul de gestionare a deșeurilor într-un mod eficient și responsabil.cu datele de contact incluse. te rog sa tii cont de informatiile mentionate + titlu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *