Ghid Complet pentru Reciclarea Responsabila a Deseurilor Electrice: ATA MGI – Partenerul Tau de Incredere

Deseuri electrice electrocasnice

Într-o eră a inovației tehnologice continue, ritmul accelerat al înlocuirii dispozitivelor electronice a dus la o creștere semnificativă a deșeurilor electrice. În acest context, gestionarea responsabilă a acestor DEEE-uri (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice) devine vitală pentru protejarea mediului înconjurător. ATA MGI, cu sediul în Dărmănești, Bacău, se remarcă ca un lider în colectarea, transportul și reciclarea eficientă a acestor deșeuri. Acest ghid vă va ghida prin importanța reciclării DEEE-urilor, procesul gestionării acestora și cum ATA MGI devine partenerul de încredere în această inițiativă crucială.

1. Provocările Deseurilor Electrice în Era Digitală

Cu avansarea rapidă a tehnologiei, consumatorii sunt tentați să-și upgradeze constant dispozitivele electronice, generând un flux constant de DEEE-uri. Problemele asociate cu eliminarea necorespunzătoare a acestor deșeuri includ poluarea solului, apei și aerului, precum și riscuri pentru sănătatea umană.

2. ATA MGI și Rolul Său Cheie în Gestionarea DEEE-urilor

ATA MGI se distinge prin abordarea sa comprehensivă în gestionarea DEEE-urilor, oferind soluții de la colectare la reciclare responsabilă. Iată cum ATA MGI abordează provocările asociate cu DEEE-urile:

2.1 Colectare Eficientă:

ATA MGI dispune de facilități și logistica necesară pentru a colecta DEEE-uri de la gospodării, companii și instituții, asigurând o abordare eficientă și ecologică.

2.2 Sortare și Evaluare Riguroasă:

Deșeurile colectate sunt supuse unui proces meticulos de sortare și evaluare, identificând materialele reciclabile și substanele periculoase.

2.3 Demontare și Recuperare Componente Valorizabile:

Dispozitivele complexe sunt demontate, iar componentele valorizabile sunt recuperate și reintroduse în circuitul economic, contribuind astfel la reducerea noilor extracții de resurse.

2.4 Tratarea Corectă a Substanțelor Periculoase:

ATA MGI acordă o atenție deosebită eliminării și tratării corecte a substanțelor periculoase, prevenind astfel riscurile asupra sănătății și mediului.

2.5 Reciclare Eficientă:

Materialele reciclabile sunt direcționate către centre specializate de reciclare, contribuind la reducerea impactului asupra mediului și promovând principiile economiei circulare.

3. Importanța Reciclării Responsabile a DEEE-urilor

Reciclarea DEEE-urilor nu doar previne impactul negativ asupra mediului, dar și oferă oportunitatea de a recupera materiale valoroase. Prin implicarea în acest proces, indivizii și companiile pot contribui la reducerea amprentei ecologice și la conservarea resurselor naturale.

4. Lista Actualizată de Prețuri pentru Reciclarea DEEE-urilor de la ATA MGI

ATA MGI actualizează constant prețurile pentru diverse categorii de DEEE-uri, asigurându-se că oferă condiții competitive pentru cei care aleg să contribuie la reciclare. Iată lista actualizată de prețuri:

 1. DEEE-uri (Frigidere, Televizoare, Mașini de Spălat Intregi): 0.95 RON/KG
 2. Baterii: 3 RON/KG
 3. Aluminiu: 3 RON/KG
 4. Jante Aluminiu: 7 RON/KG
 5. Sârmă Aluminiu: 7 RON/KG
 6. Radiator Aluminiu: 2 RON/KG
 7. Cupru: 25 RON/KG
 8. Alamă/Bronz: 14 RON/KG
 9. Inox: 3 RON/KG
 10. Plumb: 3 RON/KG

5. Cum Poți Contribui la Reciclarea DEEE-urilor cu ATA MGI

Implicarea comunității este esențială în promovarea reciclării DEEE-urilor. Iată cum poți contribui:

5.1 Contactează ATA MGI:

Pentru a începe procesul de reciclare, ia legătura cu ATA MGI folosind următoarele date de contact:

 • Adresă: Calea Trotușului 98, Dărmănești, Bacău
 • Telefon: 0728973013
 • Email: atamgi2013@gmail.com

5.2 Colectează și Livrează:

Colectează DEEE-urile din jurul tău și adu-le la centrul ATA MGI pentru a fi reciclate în mod responsabil.

5.3 Informează și Educa:

Răspândește informații despre importanța reciclării DEEE-urilor în comunitatea ta, educându-i pe cei din jur despre impactul pozitiv al reciclării.

6. ATA MGI: Partenerul Tău de Încredere în Reciclarea DEEE-urilor

Alegând să reciclezi cu ATA MGI, nu doar contribui la protejarea mediului și la conservarea resurselor, ci și la construirea unei comunități mai durabile și responsabile. Fiecare pas pe care îl faci pentru reciclare este un pas către un viitor mai curat și mai echilibrat pentru generațiile viitoare. Reciclarea DEEE-urilor este nu doar o responsabilitate, ci și o oportunitate de a contribui la construirea unui viitor mai verde și mai sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *