Reciclarea Deseurilor Electrice și Electrocasnice: Îndrumarul Complet pentru Valorificarea Responsabilă a Materialelor Electronice

Deseuri electrice electrocasnice

În era tehnologiei moderne, suntem înconjurați de o varietate impresionantă de dispozitive electronice și electrocasnice. De la telefoane inteligente și laptopuri la frigidere și mașini de spălat, aceste obiecte fac parte integrantă din viețile noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, odată ce aceste aparate ajung la sfârșitul ciclului lor de viață util, ele devin deșeuri electrice și electrocasnice (DEEE-uri) și necesită o gestionare adecvată pentru a evita impactul negativ asupra mediului și sănătății umane.

Importanța Reciclării DEEE-urilor

Reciclarea DEEE-urilor este esențială pentru mai multe motive. Pe lângă faptul că reduce cantitatea de deșeuri care ajung pe depozitele de gunoi, reciclarea contribuie la conservarea resurselor naturale și la reducerea poluării. Multe componente ale dispozitivelor electronice conțin metale prețioase și materiale reciclabile, cum ar fi cuprul, aluminiul și plasticul, care pot fi extrase și refolosite în alte produse. Prin reciclare, se reduce și nevoia de extracție a resurselor naturale, ceea ce are un impact pozitiv asupra mediului.

ATA MGI: Soluția pentru Reciclarea Responsabilă a DEEE-urilor

În România, ATA MGI se remarcă ca un lider în domeniul colectării și reciclării DEEE-urilor. Cu o vastă experiență în domeniu, ATA MGI oferă o gamă largă de servicii pentru colectarea și reciclarea materialelor electronice și electrocasnice. Compania acceptă o varietate de echipamente, inclusiv frigidere, televizoare, mașini de spălat și multe altele.

Lista Materialelor Reciclabile și Prețurile

 1. Fier amestec (E1) – 0.95 RON/KG
 2. Fier brut minim o tonă* (E3) – 1.05 RON/KG
 3. Caroserii auto curățate complet (doar fierul) – 0.95 RON/KG
 4. Caroserii auto necurățate (cu scaune, bord, tapițerie etc.) cu 80 kg scăzământ pentru impurități – 0.85 RON/KG
 5. Cabluri electrice – 12 RON/KG (după analiză)
 6. DEEE-uri (frigidere, televizoare, mașini de spălat întregi) – 0.95 RON/KG
 7. Baterii – 3 RON/KG
 8. Aluminiu – 3 RON/KG
 9. Jante aluminiu – 7 RON/KG
 10. Sârmă aluminiu – 7 RON/KG
 11. Radiator aluminiu – 2 RON/KG
 12. Cupru – 25 RON/KG
 13. Alama/bronz – 14 RON/KG
 14. Inox – 3 RON/KG
 15. Plumb – 3 RON/KG

Cum Poți Beneficia de Serviciile ATA MGI

Dacă deții echipamente electronice sau electrocasnice uzate și dorești să le reciclezi în mod responsabil, ATA MGI este soluția ideală. Compania oferă plata pe loc pentru materialele colectate și asigură transportul și încărcarea acestora. Prețurile pentru servicii sunt negociabile în funcție de cantitate și distanță.

Adresa ATA MGI:

Calea Trotușului 98, Dărmănești, Bacău

Telefon: 0728973013

Email: atamgi2013@gmail.com

Program de lucru:

 • Luni – Vineri: 08:00 – 17:00
 • Sâmbătă: 09:00 – 12:00

Concluzie: Responsabilitatea Noastră Față de Mediu

Reciclarea DEEE-urilor este un pas crucial în lupta noastră pentru protejarea mediului înconjurător. Prin colaborarea cu companii precum ATA MGI, putem asigura că aceste materiale sunt gestionate și reciclate în mod responsabil, contribuind la conservarea resurselor și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Decizia noastră de a recicla echipamentele electronice și electrocasnice uzate este un gest mic, dar important, în direcția unei planete mai curate și mai sănătoase pentru generațiile viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *